Osobni I Organizacijski Rast/ Razvoj

I have never let my schooling interfere with my education. – Mark Twain

Organizacije napreduju i razvijaju se kroz razvoj zaposlenika. U uvjetima današnjeg tržišta, tko želi opstati mora se razvijati, rasti i učiti. Koji su trendovi? Kako to rade najbolji? Što je najbolje za nas?

 

Odgovore na ta i slična pitanja znaju oni koji konstantno ulažu u razvoj zaposlenika i organizacije, koji motiviraju ljude na pravi način i koji žive ono što govore. Usko poznavanje struke više nije dovoljno, posebice ako upravljate i radom drugih, a ne samo svojim. Kroz razvoj kompetencija zaposlenih razvija se i potencijal za rast i razvoj firme.

 

Spirala Positivo u programu Osobnog I organizacijskog rasta nudi:

Hrvojka Kutle
Mentor programa
Hrvojka Kutle

Poslovno savjetovanje

Kroz uslugu poslovnog savjetovanja vezano za Osobni i organizacijski rast p…

oslovni savjetnici Spirale Izvrsnosti pomažu vam u pokretanju i/ili ubrzanju procesa rasta. Savjetovanje se sastoji od snimke organizacijskog stanja kroz niz intervjua sa managementom firme i zaposlenicima odabranim od strane klijenta i izrade prijedloga aktivnosti za razvoj (treninzi, mentoring, coaching, sudjelovanje u projektima….) kojima bi se ciljano razvijala određena znanja i vještine.

Procjena 360°

Procjena 360° za procjenu uspješnosti jedna je od najraširenijih metoda. Pr…

ikupljanjem podataka iz različitih perspektiva (nadređeni, podređeni, suradnici, članovi tima, klijenti) dobivaju se vrijedne procjene. Primjenom upitnika i obradom prikupljenih podataka u izvještaju se daje pregled razvijenosti pojedinih kompetencija unutar organizacije za svakog managera i zaposlenika. Davanje povratne informacije (feedback) na osnovu Procjene 360° može značiti razliku između kritike i produktivne povratne informacije.

Action learning

Standardne edukacije ostavljaju samo 10% trajnog efekta na polaznike. Actio…

n learning  omogućuje da sudionici dožive različite situacije koje na zabavan način reflektiraju stvarne izazove u poslovnom okruženju uz aktivno sudjelovanje svih sudionika u izvedbi, raspravi i izmjeni iskustava. Radionica je interaktivna i sastoji se od kombinacije Action Learning aktivnosti, izmjene iskustava i teoretske podloge.